Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Advent Barabásban 2019"

2019.12.04

- 2019. november 30-án került sor az adventi koszorú elkészítésére. Az "Advent Barabásban 2019" program keretében, a nem túl kedvező időjárás ellenére, a mai napon elkészült Barabás Község idei adventi koszorúja, melynek átmérője idén is meghaladja az 5 métert, így kerülete több mint 17 méter. A 2019-es NEA pályázatunknak köszönhetően az előző években használt kisbálás szalma helyett fém szerkezetű koszorúalapot készíttettünk és új, gyári díszeket is vásároltunk. Az új alap a megszokott gyakorlati tapasztalatokat alkalmazva, de új tematika szerint került fenyőtakarás alá. Miután a felajánlásból érkezett fenyőt az utolsó ágáig felhasználtuk, felkerültek az előző évekből rendelkezésünkre álló, és az újonnan beszerzett díszek is. Mindenkinek köszönjük az aktív közreműködést! Minden érdeklődőt szeretettel, forró teával és forralt borral várunk advent vasárnaponként 17.00 órától a gyertyagyújtásokra!

2019. december 1-jén az adventi koszorúnkon meggyújtásra került az I. gyertya! Az első gyertyát Daróczi Gábor, Barabás Község polgármestere gyújtotta meg, majd Pálné Kocsis Zsuzsanna lelkipásztor megáldotta a lobogó gyertyát. A részvevők a Barabási Református Egyházközség Énekarának szolgálatait és Lázár Piroska énekét is hallhatták. Ezt követően, a felajánlók jóvoltából forró teát, forralt bort, sós kiflit és süteményeket kóstolhattak a jelenlévők. Mindenkinek köszönjük a részvételt, a felajánlást és a támogatást!

- 2019. december 8-án az adventi koszorúnkon meggyújtásra került a II. gyertya! A második gyertyát Pálné Kocsis Zsuzsanna református lelkipásztor gyújtotta meg, majd megáldotta azt. A részvevők a Barabási Református Egyházközség Énekarának szolgálatait és Lázár Piroska énekét is hallhatták. Ezt követően, a felajánlók jóvoltából forró teát, forralt bort, pogácsát, pizzás kiflit és többféle süteményt kóstolhattak a jelenlévők. Mindenkinek köszönjük a részvételt, a felajánlást és a támogatást!

- 2019. december 15-én az adventi koszorúnkon meggyújtásra került a III. gyertya! A harmadik gyertyát a gyermekek képviseletében Lázár Piroska, a programsorozat egyik állandó résztvevője gyújtotta meg, majd Pálné Kocsis Zsuzsanna lelkipásztor megáldotta a lobogó gyertyát. A részvevők a Barabási Református Egyházközség Énekarának szolgálatait, Gazdagné Czeglédi Ilona szavalatát és Lázár Piroska énekét is hallhatták. Ezt követően, a felajánlók jóvoltából ismét forró teát, forralt bort, pogácsát és többféle süteményt kóstolhattak a jelenlévők. Mindenkinek köszönjük a részvételt, a felajánlást és a támogatást!

- 2019. december 22-én az adventi koszorúnkon meggyújtásra került a IV. gyertya! Az Alapítvány céljainak megvalósításához szükség van a lakosság összefogására és segítségére, a programok támogatására. Az adventi programhoz is nagyon sok támogatást kaptunk, melyeket köszönünk, hiszen a támogatások nélkül a tervezett program megvalósítása nem lenne sikeres. A Barabási Református Egyházközség Énekkara az elmúlt évben és idén is állandó résztvevője a programnak, alkalomról – alkalomra szolgálattal készülnek az eseményekre. A szolgálatokon túl, az énekkar tagjai támogatóként is fontos szerepet töltenek be a program során. A negyedik gyertyát a Barabási Református Egyházközség Énekkarának képviseletében Gerván Józsefné Juliska néni és Czeglédi Béla gyújtotta meg, majd Pálné Kocsis Zsuzsanna lelkipásztor megáldotta a lobogó gyertyát. A részvevők a Barabási Református Egyházközség Énekarának szolgálatait, Németh Tímea és Danó Gabriella szavalatát, valamint Lázár Piroska előadását is hallhatták. Ezt követően, a felajánlók jóvoltából ismét forró teát, forralt bort, sós kiflit, mézes kalácsot és többféle süteményt kóstolhattak a jelenlévők. Mindenkinek köszönjük a részvételt, a felajánlást és a támogatást!

A program a

Nemzeti Együttműködési Alap

támogatásával valósult meg.

advent-barabasban-2019---plakat_page-0001--1-.jpg